21-12-2023 18:47 | GESLOTEN

Hinder en overlast door storm Pia in Twente

Sinds het middaguur ondervinden wij in geheel Twente hinder en overlast van storm Pia. De hulpdiensten in Twente zijn druk met afhandelen van stormschades en het ruimen van omgevallen bomen. De verwachting is dat wij een groot deel van de avond nog druk zijn met de afhandeling.

Laatst bijgewerkt:
21-12-2023 21:11
21-12-2023 19:13
Omgewaaide bomen en stormschades

In alle Twentse gemeenten zijn eenheden uit onze brandweerkazernes ingezet voor stormschades en omgewaaide bomen. Wij hebben tot nu toe 95 incidenten verwerkt.  

21-12-2023 20:31
Afhandeling van de laatste incidenten

Aan het eind van de middag, begin van de avond zijn de meeste incidenten binnengekomen en verwerkt. De storm Pia is in kracht afgenomen. Gedurende de dag zijn diverse incidenten afgehandeld waaronder afgewaaide zonnepanelen, omgewaaide bomen en schades aan gebouwen. Inmiddels is het ruster geworden en zijn de meeste eenheden weer terug in de kazernes. Tot 21.00 uur vanavond hebben wij in Twente rond de 130 incidenten verwerkt. Er zijn in Twente geen gewonden gevallen. Einde berichtgeving.

map
Storm en windstoten
Blijf zoveel mogelijk binnen als je niet noodzakelijk naar buiten moet. Controleer of materiaal buiten, in de tuin, op het terras en/of balkon goed vast staat of ligt. Wegwaaiend materiaal kan op je eigen terrein, bij de buren of verderop in de straat schade en ongevallen veroorzaken. Bel bij weggewaaid materiaal of bijvoorbeeld omgewaaide bomen alleen 112 als er acuut gevaar is voor mens of dier. Bijvoorbeeld als een boom over de openbare weg ligt.
Code geel: wees alert!
Er is kans op gevaarlijke weersomstandigheden. Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als je onderweg bent. Code geel kan 48 uur voordat het weerfenomeen optreedt, worden uitgegeven. De zekerheid is minstens 60 procent. Bekijk de actuele weerssituatie op: www.knmi.nl