Over Twente Veilig

Platform Twente Veilig

Tijdens incidenten is het vaak lastig om in de wirwar van alle media (televisie, internet, sociale media) betrouwbare informatie te vinden. Vanaf nu kun je hiervoor op één plek terecht.

Het platform Twente Veilig informeert inwoners en bedrijven van Twente bij grote incidenten, rampen en crises en geeft informatie over hoe je je zelf voor kunt bereiden op allerlei risico's.  

 

Informeren

Op twenteveilig.nl vind je actuele informatie en updates over grote incidenten. Denk hierbij aan een grote brand midden in een woonwijk, een flinke stroomstoring of een groot verkeersongeval waarbij bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen vrijkomen. 

We geven informatie over wat er aan de hand is maar ook lees je instructies van de hulpdiensten, zoals bijvoorbeeld ‘sluit deuren en ramen’ of ‘drink geen water uit de kraan’. 

Hoe bereid je je voor?

Naast incidenten kun je op twenteveilig.nl ook informatie vinden over wat je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je voorbereid bent op de meest voorkomende risico's.

Zo is er informatie te vinden over het samenstellen van een noodpakket, lees je wat je kunt doen bij uitval van nutsvoorzieningen en leggen we uit wanneer je 112 belt en hoe een NL Alert werkt. 

Samen werken aan een veilig Twente

In Twente werken en leven we samen. De overheid en hulpdiensten doen veel om de veiligheid in Twente te vergroten. Maar voor een veilig Twente moet iedereen zijn steentje bijdragen. Jij ook. Iedereen is tot op zekere hoogte zelf verantwoordelijk voor een veilig en gezond leven. De hulpdiensten zijn immers niet direct ter plaatse wanneer er iets gebeurt. Of ze kunnen je niet helpen. Dan ben je enige tijd op jezelf aangewezen. Weet jij dan wat je moet doen? Ben jij voorbereid? Twenteveilig.nl helpt je daarbij. Zodat je weet wat je moet doen. En je anderen in je omgeving kunt helpen wanneer dat nodig is. 

Kijk wat je zelf kunt doen

Veiligheidsregio Twente

Het platform Twente Veilig is een initiatief van Veiligheidsregio Twente (VRT). Samen met onze partners werken we aan een veilig Twente. Wij zijn de drijvende en bindende kracht achter een goede hulpverlening en het voorbereiden op en bestrijden van rampen en crises. De VRT coördineert de aanpak van grote ongelukken, rampen en crises zoals grote branden, een ongeval met gevaarlijke stoffen of terrorisme.

Meer weten over de veiligheidsregio en de partners waar zij mee samenwerkt? Kijk dan op:

www.vrtwente.nl