Portefeuillehouder Arjen Gerritsen: "We moeten ons bewust zijn van risico's"

Arjen Gerritsen, burgemeester van Almelo, maar hij is ook portefeuillehouder crisisbeheersing binnen het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Twente. In die rol gaf hij afgelopen week een interview aan RTV Oost. Hij blikt terug - op bijvoorbeeld de coronacrisis en de cyberhack in Hof van Twente. Maar ook kijkt hij naar de toekomst, waarbij de veranderde samenleving nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengt.

Arjan Gerritsen tijdens een bestuursvergadering van de Veiligheidsregio Twente

Inwoners kunnen bijvoorbeeld te maken krijgen met een platgelegd drinkwaternetwerk door een cyberaanval, steeds grotere demonstraties en een toenemende hoeveelheid desinformatie op social media. Het is belangrijk om als inwoner daar bewust van te zijn, aldus Gerritsen. Hij benadrukt dat inwoners zich geen zorgen moeten maken: "Maar we moeten onze ogen ook niet sluiten voor wat er in de wereld gebeurt. De samenleving is aan het veranderen en dat heeft ook invloed op onze regio." 

Het hele interview met Arjen Gerritsen lees je op de site van RTV Oost

Meer informatie

Meer lezen over risico's zoals een drinkwaterstoring, cyberaanvallen of maatschappelijke onrust? Kijk dan op de pagina met risico's:

 Welke risico's zijn er in Twente?