Ook bereikbaar in het grensgebied: NL Alert App  

Iedereen direct informatie bij een noodsituatie, dat is waar voor NL Alert voor staat. Maar als je bij de grens woont, verbindt je telefoon soms met buitenlandse zendmasten. Je kan dan geen NL-Alert ontvangen. Met de nieuwe NL-Alert app kan dit wel. De app is nu te downloaden.  

Als je in een grensgebied bent, kan het zijn dat je mobiele telefoon verbonden is met een Duitse of Belgische zendmast. Als dat zo is terwijl er bij jou in de buurt een noodsituatie is, ontvang je geen NL-Alert. Met de NL-Alert app, kun je wel een melding ontvangen als je met internet of wifi verbonden bent. Daarom raadt de overheid aan de NL-Alert app te downloaden als je vaak in een grensgebied bent. Als je wel met een Nederlandse zendmast verbonden bent ontvang je de noodmelding én een pushnotificatie via de app. 

Flitsmeldingen en terugluisteren 

De NL Alert app is niet alleen ontwikkeld voor inwoners van het grensgebied, ook doven- en slechthorenden en blinden en slechtzienden hebben er baat bij. Zo ondersteunt de NL-Alert app flitsmeldingen, waardoor je kunt zien dat je een NL Alert ontvangt.  

 

 

Voor blinden en slechtzienden zit er in de app een functie om NL Alerts terug te luisteren. Ook werkt de NL-Alert app met een aantal toegankelijkheidsinstellingen die je op je mobiele telefoon kan instellen. Zo biedt de app de mogelijkheid om tekst in de app en van de NL-Alerts voor te lezen. Dit heet tekst-naar-spraak. Je kan dit instellen in de instellingen op je mobiele telefoon. Als je dit hebt gedaan, zal de NL-Alert app automatisch de tekst van NL-Alerts voorlezen zodra je de melding ontvangt. 

Visser belt na noodmelding NL Alert

Mogelijkheid voor invoeren extra locaties  

Normaal gesproken ontvangt je NL-Alerts omdat je je bevindt in een gebied waarvoor een NL-Alert is uitgezonden. Maar in sommige gevallen kan het handig zijn om ook voor een extra locatie NL-Alerts te ontvangen. Bijvoorbeeld omdat je zorgt voor iemand in een andere woonplaats. Via ‘Instellingen’ kun je daarom ook aangeven of je met de NL-Alert app extra noodmeldingen wil zien voor andere locaties. 

In de appstore kun je NL-Alert app vinden. Je kan de NL-Alert app gratis downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.